Država razmatra uvođenje OBAVEZNOG VOJNOG ROKA

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.

On je rekao da to zavisi od analiza Ministarstva odbrane i toga da li finansijska sredstva to budu dozvoljavala.

Kako je precizirao, u zavisnosti od analiza i finansija, razmatra se mogućnost da on potraje tri do šest meseci, ali da nikakva odluka još nije doneta.

– Nije opcija godinu dana, mislim da je to predugo. Još uvek o svemu razmišljamo – kazao je Vučić.

Vučić je pojasnio da se trenutno razmatraju svi aspekti tog eventulanog poteza, do koje godine i na koji način bi on bio sproveden. Kazao je i da bi oni koji vojsku završe, imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

– „Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas – podvukao je Vučić.

On se osvrnuo na kritike javnosti koje bi mogle da uslede posle takvog poteza i naveo da su one neminovne u svakom slučaju, bilo obaveznog vojnog roka ili ne.

Rekao je da kada se pomene ponovno uvođenje, kažu „opet biste da ratujete“, a do juče je bilo zašto nema vojnog roka.

– Dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju vojske, Kosova i ekonomije i svega… Ne plašim se kampanje protiv služenja vojnog roka, narod je doboljno pametan da prepozna ko radi u njegovopm, a ko protiv njegovog interesa – rekao je Vučić, istakavši da su „do juče govorili da su nam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu“.

 

 

 

Izvor:blic.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga