Drugi internacionalni Banatski festival vina i Banatske vredne ruke u Karađorđevom parku

Podeli:

Drugi internacionalni Banatski festival vina svečano je otvoren u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, a prisutnima su se između ostalih obratili gradonačelnik Simo Salapura i Zoran Lubotina, direktor TO Zrenjanin. Uporedo sa festivalom vina održava se i tradicionalna manifestacija „Banatske vredne ruke“. Otvaranje je upotpunjeno prikladnim kulturno-umetničkim programom.

Iako je danas najtopliji dan u godini i živa je na 38 podeljku, učesnici se ne žale. Kažu da ih vrućina ne sprečava da uživaju u degustaciji vina, sireva i domaćih suhomesnatih proizvoda. Izlagači su zadovoljni organizacijom i posetom. Ističu da se ljudi uvek interesuju za domaće proizvode, jer je to sinonim za kvalitet.

„Banatske vredne ruke”, manifestacija koja je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva i koja je, zbog svoje veličine i značaja, uvrštena u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin, uz učešće velikog broja udruženja i aktiva žena.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JP „Sportski objekti“, pokrovitelj je grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije kompanija Gomex i Barcino Tours.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga