Dodeljeni sertifikati učesnicima devetog ciklusa „Letnje stručne prakse“

Podeli:

Na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu uručeni su sertifikati studentima koji su učestvovali u projektu ,,Letnja stručna praksa’’

U devetom ciklusu učestvovalo je 19 studenata sa različitih obrazovnih profila, koji su u okviru projekta imali priliku da primene znanja stečena u toku studija, kao i da usvoje nove veštine radi daljeg stručnog usavršavanja.

Radove je ocenjivala petočlana komisija koju su činili, prof. dr. Eleonora Desnica, prof. dr. Dejan Đorđević, prof. dr. Dalibor Dobrilović, predstavnik Zrenjaninskog poslovnog kruga Budimir Jovanović i pobednik 7. ciklusa projekta Letnje prakse, Miloš Trošić.

Učesnici projekta „Letnja stručna praksa“ su ovom prilikom razmenili znanja i iskustva stečena tromesečnim radom u lokalnim kompanijama.

Pored edukativnog, ovaj projekat ima i takmičarski karakter, a kao najbolji student ove godine istakla se Bojana Drobnjak, koja je svoju praksu radila u kompaniji „Keramika Jovanović“. Bojana Drobnjak je osvojila stipendiju od ZREPOK-a u vrednosti od 120.000 dinara.

Do sada je u projektu Letnje stručne prakse, učestvovalo blizu 150 studenata. Od toga, po našim saznanjima 70 % studenata ima poslovni angažman, i mi smatramo da je tome u velikoj meri doprinelo to što su preko ovog programa studenti stekli znanje i iskustvo koje im je pomoglo u pronalaženju posla.

Grad Zrenjanin izdvaja 600 hiljada dinara godišnje za Letnju stručnu praksu, tačnije za honorare studenata (30 hiljada po polazniku).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga