Do kraja juna deonica obilaznice trebalo bi da bude spremna za saobraćaj

Podeli:

U Prvomajskoj ulici, na deonici obilaznice oko Zrenjanina pre dva dana su počeli radovi na asfaltiranju kružne raskrsnice. Time se ušlo u završnu fazu radova na deonici od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, saopšteno je danas iz zrenjaninske lokalne samouprave.

Ove radove izvodi preduzeće „Vojvodinaput – Bačkaput“ iz Novog Sada, koje je angažovao investitor – JP „Putevi Srbije“.

„Istovremeno s asfaltiranjem kružne raskrsnice, pristupnih puteva iz Prvomajske ulice i dela trase u dužini od 480 metara, izvode se radovi na postavljanju temelja stubova rasvete i uređenju zemljanih površina uz trasu. Rade se i nove saobraćajne table, jer se sa ove kružne raskrsnice otvara novi ulaz u severoistočni deo grada“, navode u lokalnoj samoupravi.

U Gradskoj upravi objašnjavaju da su razlozi za produžetak trajanja radova loš prethodni izvođač radova, zatim visokonaponski dalekovod koji se našao na trasi obilaznice, ali i epidemija koronavirusa, koja je značajno usporila sve aktivnosti.

„Ipak, posao je u završnoj fazi. Puštanjem u saobraćaj ovog dela obilaznice stiču se uslovi za izmeštanje najvećeg dela tranzitnog saobraćaja van gradskih ulica“, navodi se u saopštenju.

Vozila u tranzitu više neće saobraćati kroz ulice u mesnim zajednicama „Gradnulica“ i „Šumica“, kao ni preko mosta u Principovoj ulici.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga