Đački parlament srednje Muzičke škole pokazao izuzetnu humanost

Podeli:


Đački parlament srednje Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina već je poznat u javnosti po organizovanju uspešnih koncerata . Novac prikupljen donacijama publike na tim koncertima, usmeravali su na popravke klupa u školskom dvorištu,a krajem ove školske godine od prikupljenog novca planirali su posetu pozorištu –operskoj predstavi u Beogradu za sve učenike srednje muzičke škole. Međutim, na sastanku parlamenta koji su održali 6.3. 2023. jednoglasno su odlučili da sav prikupljeni novac od oba održana koncerta uplate u humanitarne svrhe. Dogovoreno je da novac u iznosu od oko 58.000 dinara usmere za lečenje naše mlade sugrađanke Anite Pager, kojoj je potrebno 16 000 000 dinara za terapije na Tajlandu, što joj daje nadu da prohoda, jer je od 2018. godine u invalidskim kolicima posle pada sa 2. sprata.


Posetu pozorištu finansiraće roditelji učenika, koji su ponosni na svoju decu zbog pokazane humanosti, a pošto su puni entuzijazma i energije, planiraju da do kraja školske godine održe basking aktivnosti na trgovima našeg grada.


Humanost ovih mladih ljudi i osećaj za potrebe drugih su vrednosti koje negujemo i visoko cenimo i mi, njihovi nastavnici i vaspitači.


Aniti Pager je potrebno još dosta novca za operaciju koja se bliži, pa ovim putem pozivamo sugrađane dobrog srca da uplaćuju novac i pomognu ovoj mladoj devojci da ponovo prohoda!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga