Deca u Zrenjaninu dobila dva nova igrališta

Podeli:

U srcu naselja Ruža Šulman, jednog od najstarijih u gradu Zrenjaninu, kao i naselja Zeleno polje, tim SBB Fondacije tokom prethodnih dana radio je na postavljanju i uređenju dečijih igrališta. Parkovi za decu sa novim ljuljaškama, toboganima, klackalicama i penjalicama zvanično su otvoreni. Ujedno, to su i poslednja dva dečija igrališta koje je SBB Fondacija u okviru svoje kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor!“ otvorila ove sezone.

Foto: Arhiva

„Već drugu godinu za redom trudimo se da kroz različite aktivnosti podižemo svest kod ljudi i našu zemlju učinimo čistijim i lepšim mestom za život. Veliku podršku na ovom putu pružaju nam gradovi i opštine, kao i brojne organizacije i udruženja koja su prepoznala važnost i potencijal koji naša kampanja ima. Drago nam je što smo ovog puta i decu iz Zrenjanina mogli da obradujemo i obezbedimo prostor na kojem će moći aktivno da provode vreme napolju igrajući se sa svojim vršnjacima“ – izjavila je Jovana Lukić, direktor SBB Fondacije, i dodala da se kampanja ambiciozno nastavlja dalje, uz brojne dodatne aktivnosti.

Do sada je u okviru društveno odgovorne kampanje koju su 2016. godine zajedno pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV, očišćen veliki broj javnih površina u preko 30 gradova, postavljeno je 21 igralište širom Srbije, 10.000 dece odgledalo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, podeljeno 3000 knjiga za decu „Ko to tamo prlja“ i 40.000 eko kesa, dok je oko 30 javnih ličnosti prepoznalo značaj kampanje i dalo podršku kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga