Dan bazičnog fudbala u Vojvodini – Zrenjanin 2023.

Podeli:

Višegodišnje održavanje UEFA dana bazičnog fudbala preraslo je u tradicionalan događaj koji se obeležava poslednje nedelje septembra u sklopu Evropske nedelje sporta Evropske komisije. Svoj doprinos programu na teritoriji Vojvodine daje i Fudbalski savez Vojvodine, a domaćin ovogodišnje centralne manifestacije je Zrenjanin.

Učesnici će se okupiti u četvrtak 28. septembra 2023. godine u školskoj sali osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, Đurđa Smederevca 78, a početak je zakazan za 10 časova.

Planirano je aktivno učešće više od 100 devojčica i dečaka osnovnoškolskog uzraszta, udruženih oko ideje i veštine fudbala. Slaviće se jednakost, ravnopravnost, sposobnost i volja dece različitog uzrasta i pola. Na taj način fudbal će još jednom staviti do znanja svima da različitosti na terenu ne postoje, da je mera uspeha radost i da je malo potrebno da bismo svi zajedno napredovali što i jesu osnovne ideje programa bazičnog fudbala.

Podsetićemo Vas da program bazičnog fudbala Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA Grassroots programme) isti definiše kao svaki fudbal koji nije profesionalni i nije vrhunski. Bazični fudbal podrazumeva sve vidove fudbalskog sporta bez obzira na nivo sposobnosti, pol, starost, oblik i dimenzije igrališta i vrstu fudbalske igre.

Učesnici ovogodišnje manifestacije biće zrenjaninske škole i klubovi: OŠ „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Servo Mihalj“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Đura Jakšić“, Škola za osnovno obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9.maj“ i ŽFK „Proleter“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga