Da više ne budu šut i smeće, neka budu samo drveće i cveće!

Podeli:

JKP ,,Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, pokrenulo je akciju čišćenja divljih deponija u gradu, koje se konstantno javljaju na istim lokacijama ili neposredno pored samih kontejnera za odlaganje otpada, već duži vremenski period. 

Ideja akcije je da očistimo divlje deponije i da na tim mestima posadimo drveće i cveće, kako bi naša okolina bila čistija, zdravija i lepša za život i boravak sugrađana ili posetilaca.

Divlje deponije predstavljaju konstantan problem u našem gradu, jer se jedan deo nesavesnih građana i dalje odlučuje na neadekvatno odlaganje otpada, pritom, ne mareći za posledice. Problem nekontrolisanog stvaranja divljih deponija je velik za životnu sredinu, pored toga što je u velikoj meri i direktno zagađuju, divlje deponije narušavaju komunalnu higijenu i izgled grada, a ono najvažnije, zagađenjem životne okoline ugrožavamo i svoje zdravlje koje u ovim vremenima nema cenu. 

Akciju smo započeli uklanjanjem divlje deponije kod Medicinske škole i tu smo posadili višegodišnje ukrasno šiblje. U narednih 10 do 15 dana, nastavljamo akciju uklanjanja divljih deponija i na sledećim lokacijama: ul. Jug Bogdana, kod Pinove vile, na parkingu iza dečijeg dispanzera i na parkigu kod bazena (ulaz na bazen).

Ovim putem, apelujemo na građane da otpad ne odlažu na mesta koja nisu predviđena za odlaganje otpada, kao i pored kontejnera za odlaganje, već isključivo u njih. Takođe, savetujemo građanima da maksimalno iskoriste naše akcije iznošenja kabastog otpada, koje organizujemo dva puta godišnje (proleće i jesen), da iskoriste našu uslugu iznajmljivanja kontejnera na 24h (služba iznošenja i deponovanja komunalnog otpada, 023/315-0963) ili da potpuno besplatno odnesu otpad na gradsku deponiju (Deponija 064/811-68-64), a sve u cilju zajedničkog rada na smanjenju divljih deponija.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga