Da li znate znate koliko su građani dužni miliona za vodu?

Podeli:

Od srede 18.11.2015. godine radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ obilaze one korisnike koji imaju dug za vodu i kanalizaciju i uručuju im poslednje opomene da u roku od osam dana izmire svoja dugovanja, inače će u protivnom biti isključeni sa vodovodne mreže.

RIGOROZNA NAPLATA DUGOVANJA VODOVODA
Od momenta osnivanja SON-a do danas dug građana za usluge koje pruža naše preduzeće iznosi 268 miliona, a od tog iznosa dug za ovu godinu je oko 22 miliona dinara. Pošto SON, koji je ovlašćen za naplatu naših usluga, nije tehnički u mogućnosti da obezbedi obilazak dužnika, naše preduzeće je preuzelo tu obavezu na sebe i na osnovu podataka dobijenih od SON-a biće obiđeno 9000 korisnika koji imaju dugovanja u ovoj godini. Za one korisnike koji nisu u mogućnosti da u celosti izvrše uplatu duga, predviđena je mogućnost da uplatom određenog dela duga i priloženom priznanicom o uplati potpišu reprogram za ostatak duga. Sve informacije u vezi potpisivanja reprograma mogu dobiti na šalterima Službe naplate JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Gimnazijskoj 16. Ovom akcijom nisu obuhvaćeni oni korisnici koji se već potpisali reprogram sa SON-om, koji su u sudskom postupku u vezi duga ili u postupku prinudnog izvršenja. Svi potpisani reprogrami biće prosleđeni SON-u i korisnici će ubuduće dobijati račune u skladu sa reprogramom.
Svi oni korisnici koji ne izmire svoje obaveze u predviđenom roku ili ne potpišu reprogram biće stavljeni na listu za isključenja sa mreže, koja će krenuti čim isteknu prvi rokovi. Odlukom o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda omogućeno je da JKP „Vodovod i kanalizacija“ isključi sa mreže sve korisnike koji ne plate poslednja dva računa, a na ovu nepopularnu meru smo se odlučili jer nam je ostala kao jedino sredstvo da omogućimo normalno funkcionisanje našeg preduzeća i zaštitimo one korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze. Kao što i u slučaju plaćanja usluge ne sme da bude privilegovanih, onih koji plaćaju i onih koji to ne čine, tako ni prilikom isključenja neće biti selekcije i privilegovanih.
Važno je napomenuti da će svi oni korisnici koji budu isključeni sa mreže morati u celosti da isplate dug i tek tada podnesu zahtev za priključenje na mrežu prilikom čega će biti tretirani kao novi korisnici, što znači da će morati da plate pune troškove priključenja koji iznose oko 40 hiljada dinara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga