Cveta stanogradnja u Zrenjaninu- Na terenu se retko uočavaju nepravilnosti

Podeli:

Poslednjih godina Zrenjanin je, zahvaljujući investitorima, postao jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Osim kompleksa koji pripadaju stranim investitorima, a koji se tiču masovne proizvodnje, primetan je sve veći broj gradilišta na kojima niču objekti za kolektivno stanovanje. U Zrenjaninu je trenutno u izgradnji 11 stambenih zgrada.

Sonja Dragaš, građevinska inspektorka, rekla je da je, zaključno sa 1. decembrom ove godine, izdato 622 građevinske dozvole što, osim građevinskih dozvola podrazumeva i rešenja kojim se odobravaju radovi. Građevinski inspektori su u obavezi, navodi Dragaševa, da na svakom gradilištu izvrši dva redovna inspekcijska nadzora. U okviru vanrednih inspekcijskih nadzora, ondosno reagovanja po prijavi, izvršeno je 270 nadzora gradilišta.

Građevinska inspekcija na terenu nije zabeležila veće nepravilnosti, a ukoliko se desi da se iste primete, najčešće su u pitanju pomoćni objekti. Prilikom registrovanja nepravilnosti, investitor je u obavezi da nepravilnosti ispravi, a prema navodima Sonje Dragaš, do sada je sve bilo ispoštovano od strane investitora.

Lokacije u Zrenjanin koje su trenutno najprimamljivije investitorima su širi centar grada, kao i potez duž magistrale.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga