Crveni krst Zrenjanina, u sklopu Nedelje Crvenog krsta, organizovao pokaznu vežbu „Trg slobode 2023“

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac prisustvovao je danas pokaznoj vežbi  „Trg slobode 2023“ koju je kao jednu od završnih manifestacija u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, organizovao Crveni krst Zrenjanin.

Tom prilikom, predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić uručila je zameniku Santovcu „Zahvalnicu gradu Zrenjaninu za podršku u realizaciji takmičenja“. 
Santovac je istakao odličnu saradnju koju Grad ima sa Crvenim krstom Zrenjanin i izrazio zadovoljstvo što današnjoj vežbi prisustvuju i predstavnici Crvenog krsta Novi Sad i Subotica. 

– Možemo reći da je ova vežba poprimila i međunarodni karakter budući da su ovde i predstavnici Crvenog krsta Arad iz Rumunije – rekao je on i izrazio zahvalnost Crvenom krstu Zrenjanin, organizaciji koja je , kako je rekao, veoma aktivna i koja je gotovo svakodnevno na terenu sa različitim aktivnostima, a sa jasnim ciljem kako bi što više ljudi bilo obučeno da reaguje u vanrednim situacijama. 

-Moram reći da je lepo obučiti druge, ali vam želim da svoje praktično znanje što manje primenjujete, a to i jeste svrha svih mera koje se sprovode, da znamo, ali da ne dolazimo u situaciju da to znanje moramo da primenjujemo – rekao je Santovac poželevši im uspeh u takmičenju. 

Po rečima sekretara Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandre Tanasijević, vežbom su prikazani spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje unesrećenih iz objekta zahvaćenog požarom.

Vežba je realizovana u saradnji sa Gradskom upravom grada Zrenjanina, Vatrogasno spasilačkim bataljonom Zrenjanin, Službom hitne medicinske pomoći, delom Jedinice Civilne zaštite opšte namene.

– Uvek smo ukazivali na veliki značaj prve pomoći i promovisali koliko su važne i značajne vrednosti i godinama u kontinuitetu radimo na edukaciji mladih kako bi stekli znanja i veštine iz oblasti prve pomoći. Zato smo danas organizovali i Gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Učestvuje sedam ekipa iz Zrenjanina i revijalno ekipa takozvanih „petlića“, a to su učenici nižih razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“, učestvuju i dve ekipe iz Subotice i ekipa iz Novog Sada, kao i ekipa iz Arada – rekla je Tanasijević zahvalivši Gradskoj upravi na velikoj pomoći i podršci.  

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga