Cosmicat na EXIT festivalu: Prvi internacionalni nastup saudijske producentkinje van Bliskog istoka!

Podeli:

Poseban deo ovogodišnjeg EXIT festivala biće nastup Cosmicat, vodećeg ženskog imena elektronske scene Saudijske Arabije, čije će premijerno pojavljivanje na mts Dance Areni biti prvi internacionalni festivalski nastup jedne saudijske DJ-ice i producentkinje van Bliskog istoka! Cosmicat u Exitovom programu ima mesto ne samo kao novo, kvalitetno muzičko ime, već i kao simbol povezivanja kultura, naroda, ali i svetske elektronske scene, čemu EXIT tradicionalno teži.

Cosmicat (Nouf Sufyani) je vodeća DJ-ica i producentkinja iz Saudijske Arabije, rođena i odrasla u Džedi, drugom najvećem gradu ove države. Oduvek je imala strast prema muzici, ali u okruženju gde je to tabu, sa ograničenim pristupom muzičkoj opremi, nastupima i muzici uopšte. Ipak, nije odustala, prvu opremu je kupila onlajn i počela da pušta muziku u svojoj sobi. Nekoliko godina kasnije počela je da razvija sopstveni zvuk, osvajajući scene u Bahreinu, Libiji, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Cosmicat | Boiler Room Bahrain

Usledio je nastup na Soundstorm festivalu, gde je binu delila sa velikim imenima kao što su Peggy Gou, Jamie Jones, Solomun, R3HAB, Steve Aoki i Martin Garrix. Na njen elektronski zvuk uticaj imaju pop, disco, hip hop, R&B, uz gruv i semplove iz ’90-ih i ranih 2000-ih.

EXIT festivalu je čast što će Cosmicat baš na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Srbiji imati prvi nastup van bliskoistočnih zemalja, i tako svoju muziku predstaviti publici koja dolazi iz celog sveta. Cosmicat se pridužuje moćnim Exitovim ženskim imenima koja, svaka na svojim poljima, pokazuju istrajnost i stav. Među njima su Iggy Azalea, Honey Dijon, Blond:ish, Sama’ Abdulhadi, Anfisa Letyago, ANNA, Indira Paganotto, Cera Khin, Kristin Velvet, Saya Noé, Lucie Antunes, kao i regionalne pobednice Konstrakta, Senida, Sajsi MC, Mimi Mercedez, Bojana Vunturišević, Muha, Tam i mnoge druge.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga