Čitaoci lista Zrenjanin ponovo odabrali ličnosti godine

Podeli:

Dvanaesta po redu akcija lista „Zrenjanin“ za izbor ličnosti godine završena je danas proglašenjem najuspješnijih, na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Tom prilikom uručena su priznanja i proglašene ličnosti godine u osam oblasti i to politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.

Takođe i ove godine proglašeni su i sportisti godine u šest kategorija i najuspešniji treneri prema mišljenju ljubitelja ovog nedeljnika.

Ovim gestom čitaoci su još jednom pokazali da umeju da cene zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region tokom godine.

U oblasti politike najviše glasova čitalaca dobio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u oblasti privrede ličnost godine je Milan Matić direktor firme „Darmatik“, dok je u oblasti poljoprivrede za ličnost godine proglašen Radovan Bokić iz Kleka.

U oblasti kulture najviše glasova dobio je svetski bariton Željko Lučić, u oblasti medicine za ličnost godine proglašen je pedijatar dr Tomislav Stevanović, dok je nastavnica OŠ „Jovan Cvijić“ ponela titulu ličnosti godine u sferi prosvete.

U oblasti medija najviše glasova čitalaca dobila je koleginica Tanja Krunić novinarka RTV Vojvodina.

Za ličnost godine kada je u pitanju humanitarni rad proglašen je Tibor Liptak, višestruki davalac krvi.

Za ličnost godine u oblasti prosvete najviše glasova dobila je nastavnica biologije u OŠ „Jovan Cvijić“ , Snežana Ćurčić.

Pobednik kod seniora je Đorđe Tešanović, karatiska KK Zrenjanin, slede košarkaš Proletera Marko Rajanović i mačevalac Omladinca Ivan Bundalo.

Među seniorkama prva je Tijana Cukić, košarkašica Proletera 023, druga je Nevena Filipov, karatistkinja Mladosti iz Novog Miloševa, a treća plivačica Proletera Leni Stoiljkovski.

U kategoriji mladih sportista prvi je Vanja Nikolić, teniser Galeba, drugu poziciju zauzeo je Ivan Lagundžija, takmičar Karate kluba Zrenjanin, a treću golman FK Naftagas iz Elemira Nikola Galin.

U istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, najviše glasova dobila je džudistkinja Proletera Milica Radaković. Mila Salapura, članica Karate kluba Zrenjanin je na drugom mestu, a treća je Nina Vujović, odbojkašica ŽOK Klek.

Među muškim ekipama, prvoplasirani je Karate klubu Zrenjanin, slede Džudo klub Proleter i Šahovski klub Naftagas iz Elemira. ŽKK Proleter 02 je prvi među ženskim timovima.

Drugoplasirani sastav je Karate klub Zrenjanin, a na trećoj poziciji je Džudo klub Proleter. Najviše glasova među trenerima pripalo je Vladimiru Iliću koji radi sa karatistima Zrenjanina.

Drugoplasirana je Nataša Dabić, koja vodi rukometašice Lehela, a treće mesto zauzela je Slađana Krsmanović, trener u Stonoteniskom klubu Tornado iz Mihajlova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga