Četiri saobraćajne nezgode proteklog vikenda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 2 nezgode sa povređenim licima i 2 nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 340.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođena brzina i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1 upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola -1, neustupanje prvenstva prolaza -1 i nepropisne radnje vozilom-1

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 37 učesnika u saobraćaju i izdato je 136 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 6 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 41 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga