Carinici u Zrenjaninu zaplenili robu vrednu preko 20.000 evra (FOTO)

Podeli:

Carinici su juče na poziv policije, u jednoj kući u Zrenjaninu zaplenili 118 kompleta raznog alata za koji nisu plaćene nikakve uvozne dažbine, a čija je vrednost veća od 20.000 evra.

U kući 50-godišnjeg srpskog državljanina policija je zatekla veću količinu alata, zbog čega su pozvali carinike da provere slučaj i sprovedu kontrolu iz svoje nadležnosti.

alat, zaplena

I zaista, ušavši u kuću, carinici su već u hodniku zatekli naslagane komplete alata od kojih je najzastupljenija markabila „hilti“ (37 kompleta), „boš“ (35 kompleta), „makita“ (22 kompleta) i raznih drugih („milvoki“, „hitači“, „dewalt“, „paslode“, „tjep“i „rems“).

U kompletima alata kojih su bile pune i ostale prostorije, kao i dvorište, najzastupljenije su bile bušilice, a da vlasnik pritom nije imao nikakvu prateću dokumentaciju za svu tu robu koju je držao u kući.

On je carinicima rekao da je trgovac koji robu nabavlja na crno od prodavaca koji je donose iz Francuske, Nemačke i Holandije, da bi je potom prodavao preko interneta i oglasa.

Zaplenjeni alat smešten je u carinski magacin u Zrenjaninu do okončanja prekršajnog postupka protiv vlasnika.

Izvor:carina.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga