BURNO U SUDNICI U UBU: Trifunović i Glišić razmenili teške optužbe, sudija kaznio obojicu, Sergej hteo i da se bije

Podeli:

Glavna rasprava u sudskom procesu između predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića održana je danas u Osnovnom sudu u Ubu, a u sudnici je bilo više nego burno.

Trifunović se u sred sudnice Glišiću unosio u lice i pozivao ga da se obračunaju napolju! Naime, Trifunović je tužio Glišića zbog njegove izjave da je “raspala narkomančina koja treba da promeni dilera”, a u zakonskom roku od 30 dana sudija će dostaviti presudu.

Tokom suđenja Trifunović se više puta Glišiću obratio rečima: “Hoćeš li da ti i ja izađemo napolje”, nakon čega su razmenili uvredljive reči, a na Glišića je bacio i maramicu. Zbog toga je sudija obojicu kaznio sa po 10.000 dinara.

Predsednik PSG je naveo da je on lično navikao na vređanja u javnom životu, ali da ima stare roditelje krhkog zdravlja i da su se potresli zbog uvreda. Glišić je rekao da njegova izjava zbog koje je tužen nije imala nameru da uvredi Trifunovića, već je govorio “Trifunovićevim jezikom”.

– Nisam imao nameru da ga povredim, naravno ni njegove roditelje, ali sam želeo da mu se obratim jezikom koji on razume.

On očigledno i nije povređen, jer je zaboravio da ispriča kakvu bol je zbog toga doživeo, morao je advokat da ga podseti. Čak je i posle toga nesmetano politički napredovao i postao predsednik PSG, pa ispade da treba da mi zahvali – rekao je Glišić.

Njegov advokat je kao dokaze da je Trifunović sklon vulgarnom izražavanju izneo prepiske na Tviteru u kojima iznosi vulgarnosti. Istakao je i da Trifunović sam sebe nazivao “naduvanim i našmrkanim”, dok je Trifunović za sve te navode rekao da su stilske figure: hiperbola, sarkazam, cinizam.

Nakon suđenja Trifunović je zgradu suda odmah napustio sa svojim advokatom, a Glišić je dao izjavu za medije.

– Sud je odbacio sve moje dokaze koji su vrlo eksplicitni i sa svedocima da je on korisnik opijata. Prvi deo je bio da smo dokazali da se radi o osobi koja koristi najvulgarniji rečnik i da kada mu se obratite takvim rečnikom, on ne može da doživi duševni bol.

Nije mogao ni da se seti šta mu je bio duševni bol, pa se tek na pitanje advokata prisetio da je to bila neka Romkinja koja je prodavala sladoled i rekla mu: “Pročitala sam u novinama da si narkoman“.

Pa to je toliko smešno, čovek ne zna da li je u sudnicu došao sa kapom ili bez kape. Njegovo ponašanje, gađanje maramicom mene i vređanje mog advokata… takvog čoveka ne možete da uvredite – rekao je Glišić. 

Izvor: kurir.rs/

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga