„Brzinom do zvezda“ u Zrenjaninu

Podeli:

Srpski atletski savez i kompanija Yettel organizovali su i ove godine atletsko takmičenje u Zrenjaninu pod nazivom “Brzinom do zvezda”. Šesnaest najbržih osnovaca plasiralo se u veliko finale koje će biti održano u Beogradu.

Srpski atletski savez i kompanija Yettel i ove godine organizovali su takmičenje „Brzinom do zvezda“ u Zrenjaninu. Cilj projekta je promocija sporta i fizičke aktivnosti među mlađim osnovcima i popularizacija atletike kao osnovne sportske discipline.

– Projekat „Brzinom do zvezda“ sada već polako završava osmi ciklus i s ponosom mogu reći da smo možda i rekorderi po broju gradova učesnika ove godine – čak 62 grada! Ono što mogu takođe sa sigurnošću da kažem je da smo rekorderi po broju nagrada koju nosi naš projekat. Ove godine to je čak 72 sa tendencijom da u narednom, devetom ciklusu taj broj bude i veći – kaže Nemanja Ilić, koordinator programa „Brzinom do zvezda“.

Ove godine trčala su i deca iz Osnovne i srednje škole „9. maj“.

U takmičenju su učestvovali dečaci i devojčice nižih razreda iz devet osnovnih škola sa teritorije Grada Zrenjanina, a osam najbržih devojčica i osam najbržih dečaka imaće priliku da se u Velikom Yettel finalu bore za titulu zlatne zvezdice „Brzinom do zvezda“ i mnoge vredne nagrade.

Zrenjanin se i ovoga puta pokazao kao pravi sportski domaćin koji je možda baš danas lansirao među zvezde buduća velika imena u svetu sporta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga