Bezbedni i zdravi i na radnom mestu i na putu do škole

Podeli:

Povodom globalnog obeležavanjeSvetske nedelje bezbednosti i zdravlja na radu u okviru kompanija koje pripadaju grupi Savencia Fromage & Dairy od 10. do 15. juna održava se niz aktivnosti pod sloganom Bezbednost je naša stvar.

Kompanija Mlekoprodukt uključuje se nizom aktivnosti sa ciljem da se dodatno podigne nivo bezbednosti i zdravlja zaposlenih, ali i da se utiče na čitavu zajednicu. Najvažniji dan u toku nedelje je sreda, 12. jun, kada je održana radionica sa ciljem da se deci, koja su u životnom uzrastu kada se utisci ove vrste najlakše upijaju i pamte, stvori svest o bezbednosti u saobraćaju. Tog dana kompanija Mlekoprodukt donirala je bezbednosne prsluke deci iz predškolske ustanove Dečji vrtić Zvončica i organizovala, uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, atraktivnu preventivnu radionicu za edukaciju vaspitača, dece i učesnika u saobraćaju. Naš zajednički cilj jeste povećanje bezbednosne kulture svih učesnika u saobraćaju, prevencija povreda i doprinos stvaranju sigurnih okolnosti za učešće najmlađih u saobraćaju.

Tokom trajanja Svetske nedelje bezbednosti i zdravlja na radu, za zaposlene u Mlekoproduktu biće organizovane raznovrsne aktivnosti, od obuke iz prve pomoći do pregleda i provere opreme, a koje će dati veliki doprinos bezbednosti na radu i povećati svest kod zaposlenih o važnosti bezbednosti i zdravlja na radnom mestu. Već dostignut visok nivo bezbednosti na radu u Mlekoproduktu biće obeležen i postignućem 1500 dana bez povrede na radu, i to podelom poklona i zdrave užine zaposlenima.

Mlekoprodukt, kao članica grupe Savencia Fromage & Dairy u kojoj se dobrobit, bezbednost i zdravlje zaposlenih tretiraju kao apsolutni prioriteti u dnevnom radu, u Nedelji bezbednosti ne samo da će demonstrirati posvećenost ovom strateškom opredeljenju, već će i mališanima na samom početku životnog puta dati kvalitetne smernice za usvajanje osnovnih pojmova o bezbednosti u saobraćaju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga