Besplatni preventivni pregledi 28. januara

Podeli:

U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28.01.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (koji se obavljaju na Odeljenju radiologije) i laboratorijske analize tumor markera CEA i Ca 19-9 (koje se obavljaju u Biohemijskoj laboratoriji).

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola)

NAPOMENA za obavljanje pregleda:

  • Mamografija se radi kod žena od 50 do 69 godina života, žena koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.

  • Ultrazvuk abdomena – nakon 20.00 h prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.

  • Analiza tumor markera CEA i Ca 19-9 se rade osobama koje imaju tegobe u smislu bolova u stomaku, koje gube na telesnoj težini ili imaju krv u stolici.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga