Besplatni pregledi mladeža bez uputa

Podeli:

Obaveštavaju se građani da će 11. maja 2015.godine moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter br. 11-kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma –EUROMELANOMA DAY.
Mladeži
Zakazivanje pregleda se vrši besplatnim pozivom na telefon 0800 222 888 (samo za pozive iz fiksne mreže) u periodu 06.05- 08.05.2015. od 08.00-20.00h. Za pregled je potrebna samo overena zdravstvena knjižica. Građani koji ne stignu da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od smog početka učesnica. Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskom akademijom za dermatologiju i venereologiju (EADV), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Partner kampanje je Eucerin, brend medicinske kozmetike kompanije Beiersdorf d.o.o.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga