Besplatan pregled mladeža

Podeli:

Obaveštavaju se građani da će 13. maja 2019. godine moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin, šalter br. 11 – kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma – EUROMELANOMA 2019.

Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za pregled putem telefona od 6. do 8. maja od 08.00 do 20.00 h, putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888.

Građani koji ne uspeju da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.

Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga