Banja Rusanda se priprema za prihvat kovid pacijenata

Podeli:

Zbog epidemiološke situacije u Srednjobanatskom okrugu i zbog povećane potrebe za hospitalizacijom osoba obolelih od koronavirusa, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ opredeljena je za zbrinjavanje. Tim povodom su se oglasili na društvenim mrežama. 

„Kovid pacijenti biće izdvojeni u posebnoj zgradi i sa njima će raditi posebni lekari i medicinski radnici, tako da pacijenti koji se budu tu nalazili neće imati nikakvog kontakta sa ostalim pacijentima. Naša ustanova funkcioniše normalno, pristižu nam pacijenti preko PIO fonda, kao i komercijalni gosti. Svi su oni testirani, tako da je bezbednost na maksimalnom nivou“, kazala je direktorka Banje Rusanda dr Zorica Ćulibrk.  

Jedna zgrada, osmi paviljom u kom će biti 60 postelja opredeljen je za prijem kovid pozitivnih pacijenata, kojima je neophodna zdravstvena nega. Postoji mogućnost proširenja u zavisnosti od potrebe. Svi pacijenti će se upućivati sa lakšom ili srednje teškom kliničkom slikom sa infektivnog Odeljenja Opšte bolnice, gde će prethodno biti dijagnostikovani i trijažirani. 


Svi zainteresovani korisnici naših usluga mogu pozvati telefonom brojeve 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟎𝟗 𝐢 𝟎𝟐𝟑/𝟑𝟏𝟓-𝟎𝟒-𝟏𝟔 i informisati se o mogućnosti i uslovima dolaska, navodi se u saopštenju. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga