Bajka koja i dalje traje

Podeli:

Dolazak novogodišnjeg Deda Mraza oduvek je privlačio pažnju onih najmlađih. Da li zbog bajkovite priče o donosiocu poklona iz neke snegovite daljine, da li zbog poruka ili očekivanja, šta god, on je bio omiljen i pomalo tajnovit gost kog su rado dočekivali. Tako je i danas u Belom Blatu i dobro je da je tako! Da bar malo izađemo iz ovovremenog virtualnog sveta i te neemocionalne komunikacije.

A to nam ova vrsta događaja omogućava da makar jedan deo stvarnosti , onaj naivan i tako potreban u dečijem uzrastu, sačuvamo i ne pustimo niz ovaj digitalni vodotok. Školski Deda Mraz je i ove godine, doduše ne na sankama s obzirom da snega nije bilo, dojezdio verovatno nekim galaktičkim kočijama pravo u beloblatski Dom kulture. Dočekala su ga razdragana deca prvo sa jednom lepom predstavom i potom su ga razgalila prelepim pesmicama i porukama dobrodošlice.

Tako raskravljen i razdragan on im je uzvratio istom merom, svojim pričama i naravno poklonima. U prazničnoj i veseloj atmosferi , a nakon podele poklona, usledilo je i fotkanje, kako bi i na taj način ostala uspomena na ove bajkovite trenutke. I kako bismo mogli , kada porastemo, pričati svojoj deci da smo bili učesnici jedne bajke. I da smo i mi bili naivna i srećna deca.

Srećni novogodišnji praznici i neka nam i nadalje dolaze naši Deda Mrazovi!

Pozdrav od beloblatske dece!,

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga