Asfaltirana još jedna ulica u Zrenjaninu (FOTO)

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas sa saradnicima radove na asfaltiranju Ulice Todora Manojlovića, i najavio građevinsku sezonu u kojoj će biti izvedeni obimni i brojni infrastrukturni radovi na teritoriji grada i u naseljenim mestima.


Ulica Todora Manojlovića, koja pripada dvema mesnim zajednicama – “Nikola Tesla” i “Gradnulica” – samo je jedna od lokacija na kojoj se tokom februara izvode radovi i koja će u potpunosti dobiti novu asfaltnu podlogu, u dužini od 400 metara, od Ulice Ive Lole Ribara do Ulice cara Dušana.

Nakon obilaska radova, gradonačelnik je izjavio da će u predstojećem periodu u Zrenjaninu i naseljenim mestima biti ugrađeno mnogo asfalta, da će biti rekonstruisane brojne ulice, a neke i po prvi put dobiti asfalt, poput ulica u Šećeranskom naselju.

  • Ova godina proteći će u znaku infrastrukturnih radova u samom gradu, selima oko grada, na obilaznici, i u prvim lepim danima radi se u Melencima, Potiskoj ulici, Šumadijskoj, Šećeranskoj ulici, a po završetku radova u ovoj ulici, koji će trajati nekoliko dana, i ugradnje novog asfalta na 400 metara dužine, krenućemo s radovima u Mostarskoj ulici, novoj Mužljanskoj koloniji, koju takođe želimo da saniramo – kazao je gradonačelnik i dodao da ovde nisu u pitanju samo “kozmetički” radovi na popravci oštećenja, već se ulice obnavljaju u punom profilu i celom dužinom.
  • Dosta asfalta ugradili smo u gradu prošle godine nakon zime i rada zimskih službi, ali ove godine želimo da radimo potpunu rekonstrukciju ulica i u gradskim mesnim zajednicama i u naseljenim mestima i ovo će sigurno biti dobra i uspešna sezona kada je u pitanju rehabilitacija putne infrastrukture – istakao je Janjić nakon današnjeg obilaska radova u Ulici Todora Manojlovića.

Tokom februara završeni su radovi na rehabilitaciji i asfaltiranju Ulice Dragoljuba Žarkova i delu Ulice Žive Brcanskog, na obodu Banje Rusande u Melencima, kao i u zrenjaninskom Šećeranskom naselju. U tom naselju okončani su radovi započeti krajem prošle godine, čime su sve ulice u tom naselju, okruženom proizvodnim kompleksom “Jugoremedije”, “Prekona” i nekadašnje Fabrike šećera, dobile asfaltnu podlogu.

U toku su radovi u Potiskoj ulici, pored nekadašnje Očne bolnice, na rehabilitaciji cele ulice u kojoj je kolovozna podloga u lošem stanju, u dužini od oko 400 metara, a predviđeno je da radovi traju 30 dana. Narednih dana uslediće asfaltiranje i Šumadijske ulice, koja je proširena na potezu između ulica Sremske i Banatske i u dužini od 350 metara dobiće nov asfalt. Gradonačelnik je najavio i radove u Mostarskoj, u još dve ulice u Melencima

Radove u Melencima izvodi zrenjaninsko preduzeće “Saša inženjering”, a u Zrenjaninu su na terenu putari “Put-Investa” iz Sremske Кamenice.

Izvor,foto: zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga