Albanci kupuju pivaru u Zrenjaninu?

Podeli:

Redakciji RTV Santos obratio se zrenjaninski odbornik u Skupštini grada Zrenjanina, kako bismo ispromovisali dobre odnose koji su postignuti na  srpsko – albanskom samitu, koji je održan u Nišu pre dve nedelje. Učestvovalo je 60 kompanija iz Albanije i preko 200 privrednika iz Srbije  na poslovnom forumu. Tom prilikom predstavnici iz Srbije su istakli da je naša robna razmena mala, ali da postoji želja privrednika da naprave poslove.

11024920_10206080161792662_217931211_o

U neformalnom razgovoru sa odbornikom, saznali smo da su biznismeni iz Albanije zainteresovani da kupe pivaru u Zrenjaninu, kao i da su zainteresovani za pekarsku industriju i prozvodnju brašna.

Obratili smo se gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću u želji da saznamo više informacija o ovoj važnoj stvari za grad Zrenjanin.

„Imamo nekoliko kompanija i biznismena za pokretanje i proizvodnju piva u našem gradu. Jedna kompanija je iz Češke, jedna je iz Srbije, imamo neke zainteresovane biznismene čak iz Albanije. Da li bi bila to kupovina naše pivare ili bi na nekoj drugoj lokaciji proizvodili pivo, ali interes nam je da u pivskom gradu u Zrenjaninu, gde se održava najveća manifestacija u vezi piva opet počne proizvodnja tog napitka. Očekujemo da ćemo u 2017. godini imati konkretne rezultate pregovora“, istakao je Janjić i rekao da je za sada samo u pitanju zainteresovanost biznismena iz ove tri  zemlje.

Preostaje da se vidi rezultat pregovora i koji će biznismen i kompanija imati najviše interesa da pokrene proizvodnju piva u gradu na Begeju.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga