Ako kod kuće imate neku od ovih igračaka, vi ste bogat čovek

Podeli:

Vreme je da proverite svoje stare Pokemon karte ili prekopate kutije po tavanu, jer mnoge igračke, knjige i predmeti s kojima ste se nekada igrali danas vrede pravo malo bogatstvo.

„Biznis insajder“ (Business Insider) je sastavio listu stvari iz devedesetih koje bi mogle da napune vaš novčanik, pa je pravo vreme da proverite da li posedujete i vi jednu od njih.

Knjige o Hariju Poteru

Prva izdanja čarobnjačkog serijala iz devedesetih mogla bi da vam donesu mnogo novca. Tome svedoči i prodaja retkog primerka prve knjige „Hari Poter i Kamen mudrosti“ za 46.000 funti koja je pre neki dan obavljena u Velikoj Britaniji.

Barbi lutke

Postoji nekoliko kolekcionarskih Barbi lutaka iz devedesetih koje se danas na Ibeju mogu pronaći i za više od 1.000 evra. Takođe i Barbi kuće i nameštaj su na ceni.

Originalni „Furby“

„Furby“ je interaktivna plišana igračka koju je hteo da ima svaki klinac devedesetih, a koji je i tada imao ozbiljno visoku cenu. Retki primerak ove igračke bio je prodat za 800 dolara.

Retke Pokemon karte

U zavisnosti od vrste karte i njenoga stanja, za njih biste mogli da dobijete i do 1.000 dolara. Retki primerak „Pikachu Illustrator“ karte 2017. godine je prodat za vrtoglavih 54.970 dolara, iako je vlasnik za istu karticu tražio 100.000 dolara. Kartica „Charizard“ iz 1999. godine takođe bi mogla da vredi i više od 11.000 dolara.

Super Mario Bros 3 igrice za Nintendo

Izuzetno retka kopija Super Mario Bros 3 za Nintendo prodata je za 30.000 dolara, prenosi Index.hr. Iako se većina primeraka igre prodaje za oko 30 dolara, ovo izdanje je vredelo mnogo više zbog činjenice što je bila originalna i nije dolazila u paketu s Nintendom.

Yu-Gi-Oh karte

Sa Yu-Gi-Oh! kartama je slična situacija kao s Pokemonima. „Blue-Eyes Ultimate Dragon“ karta se prodavala za neverovatnih 400.000 dolara, dok su ostale popularne prodate za oko 700 dolara.

Tamagotchi

Iako je većina Tamagotchija bezvredna, postoje retka izdanja poput „Tamagotchi Ocean“ i „Yasashii Blue“ koje vrede stotine dolara.

Moj mali Poni

Pojedinačne figurice i nisu toliko na ceni, koliko su celi kompleti ovih slatkih ponija, čija je vrednost više od sto dolara. Retke verzije sa kraja osamdesetih su prodate i za više od 1.000 dolara.

Nintendo Game Boy

Probajte negde po starim kutijama da iskopate vaš stari „Game Boy“ jer im cena dostiže i više od 300 dolara.

Izvor:b92.net

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga