Akcije dobrovoljnog davanja krvi – avgust 2022.

Podeli:

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine tokom avgusta organizovaće pet akcija dobrovoljnog davanja krvi u sledećim terminima:

  • četvrtak, 4. avgust 2022. godine ( prostorije Crvenog krsta Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a, od 8.00 do 12.00 časova)
  • sreda, 10. avgust 2022. godine ( Parking pored Gradskog bazena, od 16.00 do 19.00 časova)
  • utorak, 16. avgust 2022. godine ( Hol bioskopa Perlez, od 10.00 do 14.00 časova)
  • četvrtak, 18. avgust 2022. godine ( prostorije Crvenog krsta Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a, od 8.00 do 12.00 časova)
  • sreda, 24. avgust 2022. godine ( prostorije Crvenog krsta Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a, od 8.00 do 12.00 časova)

Zalihe krvi u letnjem periodu izuzetno su niske, a odziv dobrovoljnih davalaca krvi znatno je smanjen zbog sezone godišnjih odmora, školskog raspusta, ali i visokih temperatura.

Uprkos tome ni tokom letnjih meseci ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu, i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Apelujemo na naše sugrađane da nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem će biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

Pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, objavite najavu akcija dobrovoljnog davanja krvi dajući na taj način svoj doprinos u obezbeđivanju stabilnih zaliha krvi za zdravstvene ustanove u našem gradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga