Akcije Crvenog krsta Zrenjanin u osnovnim i srednjim školama

Podeli:

Edukovani volonteri Crvenog krsta Zrenjanin realizovali su u Zrenjaninskoj gimnaziji, Medicinskoj školi Zrenjanin i EGŠ ,,Jovan Trajković“ Zrenjanin, šest informativnih radionica iz Programa borbe protiv trgovine ljudima kojima je obuhvaćeno 160 učenika od prvog do trećeg razreda srednje škole.

Učesnici su kroz standardizovanu prezentaciju za srednjoškolce kao i radionice ,,Da, Ne, Možda“, ,,Korak napred“ i ,,Test za minut“ imali priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmovima u vezi sa trgovinom ljudima, nauče da prepoznaju rizične situacije, kao i da primene adekvatne mere opreza u cilju zaštite.

Radionice su realizovali vršnjački edukatori u Programu borbe protiv trgovine ljudima: Miljana Antić i Jovana Lukić.

U okviru programskih, tradicionalnih aktivnosti, Crveni krst Zrenjanin započeo je realizaciju akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ sa učenicima prvih razreda u OŠ ,,Đura Jakšić“ i OŠ ,,Jovan Cvijić“.

Cilj akcije je promovisanje adekvatnog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i posredno smanjenje broja povređenih i stradalih osoba u sabraćaju.

Učenici su kroz edukaciju stekli osnovna znanja o bezbednosti u saobraćaju, odnosno pravilnom načinu prelaska ulice.

Kao i prethodnih godina ciljna grupa obuhvaćena ovom akcijom su učenici uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole,a realizatori aktivnosti su mladi, edukovani volonteri Crvenog krsta Zrenjanin.

Izvor Crveni krst Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga