Akcija „Signal“: Uhapšene 74 osobe u 19 gradova, hapšenja bilo i u Zrenjaninu!

Podeli:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je da je policijskom akcijom „Signal“ koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i Bezbednosno – informativnom agencijom, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

„Tokom akcije „Signal“, koja je jutros sprovedena na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe. Osim toga podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga“ rekao je ministar Stefanović.

Kako je objasnio oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca.

„Osumnjičeni su budžet Republike Srbije, zatim Autonomne pokrajine Vojvodine, budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara“ pojasnio je Stefanović.

Ministar policije je rekao da su uhapšena i dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

„Republika Srbija šalje jasan signal da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštiti niti partijskapripadnost,niti politički položaj, niti materijalni status. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom“ naglasio je ministar Stefanović.

 

Kako RTV Santos nezvanično saznaje, hapšenja je bilo i na području PU Zrenjanin. Više informacija očekujemo uskoro.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga