ADI DIZEL je najbolje dizel gorivo na ovim prostorima.

Podeli:

ADI DIZEL  sadrži paket aditiva koji čiste ceo usisni sistem goriva od taloga i ostataka koksa (nastalih korišćenjem običnog eurodizela), dok u isto vreme smanjuju trenje unutar motora i pružaju vrhunsku zaštitu od korozije. ADI DIZEL povećava snagu motora – cetanski broj i obrtni momenat, poboljšava sagorevanje, garantuje bolji hladan start i kraće vreme paljenja motora.

Osim čistog motora, upotrebom ADI DIZEL-a ostvaruje se manja potrošnja. ADI DIZEL smanjuje potrošnju goriva od najmanje 3% (4 din/litri), dok u isto vreme povećava snagu motora za min 3%.

Aditive za ADI DIZEL je razvio i napravio čuveni nemački hemijski gigant BASF, i to je jedini aditiv za gorivo u Srbiji koji je pravljen prema kvalitetu goriva i infrastrukture u Srbiji. To znači da je prvo ispitavano dominantno evrodizel gorivo u Srbiji koje će se aditivirati (u pitanju je NIS evrodizel) i spram njega je pravljen aditiv za naše potrebe. Kako je NIS evrodizel po tehnološkoj specifikaciji “siromašan”, predstavljao je idealnu bazu za aditiviranje i postizanje vrhunskih rezultata.

Ostala aditivirana goriva nisu pravljena po ovom principu, već se isti aditivi koriste i za Srbiju, kao i za sva ostala tržišta, ne uvažavajući specifičnosti koje ovde postoje.

Naftachem je jedina firma u Srbiji koja aditiviranje radi bez kantica i bidona vec putem sistema za aditiviranje, gde se pod pritiskom od 9 bara ubacuje aditiv u gorivo prilikom utakanja u cisternu, pri čemu je svaka litra koja se utoči u cisternu ista.

Da naša tvrdnja ne bi bila samo nas subjektivni stav dokaz je i zvanično misljenje “Departmana za poljoprivrednu tehniku” Poljoprivrednog fakulteta iz Novog sada, koji je upoređujući ADI DIZEL sa konkurentskim dizelima sa tržišta Srbije došao do zaključka da “…ustanovljene nedvosmislene prednosti primene ADI DIZELA u odnosu na konkurenciju. Snaga motora se u proseku uvećava za 3,1%, dok se specifična potrošnja goriva umanjuje za 3,3%. Primenom goriva ADI DIZEL smanjuje se emisija CO u proseku za 4,33%…”

Upravo iz svih navedenih razloga, preporuka u našoj ponudi jeste ADI DIZEL,  kojim ostvarujete sve performanse iz gornjeg teksta uz cenu koja je veća od regularnog eurodizela za maksimalno 2 dinara.

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga