8. protest pod nazivom „1 od 5 miliona“ održaće se 21. marta u Zrenjaninu

Podeli:

Protestna šetnja koja se organizuje po celoj Srbiji održaće se ove nedelje po osmi put u Zrenjaninu, a sve sa ciljem da Srbija postane uređena država, u kojoj institucije rade svoj posao, mediji objektivno izveštavaju, a građani dostojanstveno žive, navodi se u saopštenju organizatora protesta i protestne šetnje.
Pozivaju se građani Zrenjanina da se pridruže u borbi i na osmoj protestnoj šetnji u Zrenjaninu koja je zakazana za četvrtak, 21. mart, u 18 časova u centaru Zrenjanina, ispred Robne kuće Beograd.

Na protestu će govoriti Miroslav Vasin, pokrajinski poslanik Demokratske stranke, Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović, predsednik Dveri, Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, Dejan Bulatović, predsednik ZEP – Zeleni i Željko Veselinović, predsednik USS Sloga, a glavna tema biće nedavna politička hapšenja i ispit pred kojim se nalaze već krhke institucije Republike Srbije. Uhapšeni Zrenjaninci sinoć su konačno pušteni da se brane sa slobode, ali naša borba za pristojnu Srbiju, slobodne medije i nezavisne institucije tek je počela, saopštio je Organizacioni tim protesta u Zrenjanina pod nazivom „1 od 5 milona“.


RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga