Održano „Veče privrednika“ – gradonačelnik ukazao da su privrednici pokazali da su spremni da unapređuju sredinu u kojoj žive

Podeli:

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina organizovala je „Veče privrednika“ , a događaju je prisustvovao i gradonačelnik Simo Salapura.

Predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije poslodavci Zrenjanin  Emil Šarvari rekao je da je ovim skupom obnovljena tradicija zanatskih i preduzetničkih balova nakon 15 godina i ukazao na važnost preduzetnika i privrednika za grad, ali i na dobru saradnju i podršku Grada Zrenjanina. 

Veče privrednika bilo je prilika da se oda priznanje onim poslodavcima i preduzetnicima koji su održali duh zanatstva, tradiciju i porodično nasledstvo i čiji biznis, uprkos brojnim izazovima i krizama, opstaje decenijama.

Priznanja su uručena zlatari „Ormai“, buregdžinici „Beli golub“, cvećari „Daruši“, poslastičarnici „Sport“, a priznanje za promociju preduzetništva dobio je predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanina, Miroslav Đurić.

Gradonačelnik Salapura kazao je da je iza nas je težak period koji je pretio da ekonomska kretanja stagniraju, a da se to nije dogodilo dokaz je i brojnost privrednika na ovoj svečanosti koja je ujedno i prilika da potvrde koliko su važan deo naše zajednice, da je privreda zamajac razvoja svake sredine i da su njihove ideje osnov za budućnost zajednice. 
Ukazao je i da je, kada god govorimo o privredi i preduzetništvu, osnovna ideja lokalne samouprave da se sa razvojem njihovih preduzeća smanjuje nezaposlenost.

 – Grad Zrenjanin nije imao povećanje broja nezaposlenih u protekloj godini. Svaki četvrti zaposleni u Zrenjaninu je neko kome ste vi dali radno mesto. Pokazali ste da ste spremni da unapređujete sredinu u kojoj živite, ali i da pomognete da stanovništvo ostane i radi u Zrenjaninu. Verujem da će ono u čemu su učestvovali državni organi vezano za kompaniju Linglong i vama biti od koristi. Saradnja sa takvom kompanijom koja je najavila skori početak radova, za neke od vaših firmi će doneti povećanje privredne aktivnosti. Da podsetim, očekivanja su da će Linglong povećati stopu zaposlenosti u Zrenjaninu za 2 do 3 odsto, da će obezbediti priliv u budžete od oko 700 miliona dinara. Vi vrlo dobro znate koliki je to ukupan obim proizvodnje koji obezbeđuje takva izdvajanja – rekao je gradonačelnik Salapura i istakao da su zahvaljujući preduzetničkim inicijativama naše Industrijske zone popunjene i da su neki od njih bili privrednici sa vizijom kada su investirali i dugoročno videli profit. 

– Lokalna samouprava se pre svega nada da će u ovoj i narednim godinama rasti broj preduzetničkih inicijativa. Uz pomoć programa samozapošljavanja koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje prošle godine je svoje poslove počeo 81 mladi preduzetnik. I ove godine ćemo iz lokalnog budžeta pomagati žensko preduzetništvo i ta sredstva dajemo bespovratno za obrtna sredstva ili nabavku mašina i opreme. Želim da istaknem da smo otvoreni za saradnju i ideje u oblasti preduzetništva veznog za nove tehnologije, jer u toj oblasti možemo biti lideri u Srbiji, pošto imamo kvalitetne visokoobrazovne institucije koje školuju IT stručnjake – naveo je on i poželeo privrednicima da nastave da rade i zarađuju jer je njihov uspeh neophodan za uspeh lokalne sredine i države. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga