Predstava „Legenda o Čoveku – Krompiru” će se odigrati 26. marta – Ulaz besplatan!

Podeli:

Kreativni centar CEKOM organizuje predstavu „Legenda o Čoveku – Krompiru“ koja će biti odigrana na kamernoj sceni, 26. marta u Narodnom pozorištu Toša Jovanović” .

Ulaz je besplatan.

Zrenjanin
CEKOM – Predstava „Legenda o Čoveku Krompiru“

O PREDSTAVI:

Jedan Super – Čovek, jedna misija. On, ume da zadrema pod zemljom i probudi se posle hiljadu godina, On zna da nahrani gladne i da posvađa najmiroljubivije. Dođite da se uverite da je On taj koji sme da se usprotivi svakome. Neustrašivost je njegovo drugo ime! Lep, šarmantan, snažan – Njega je čovečanstvo čekalo milionima godina! Dragi potencijalni posetioci, odlučite se, nađite vremena i dođite na „Legendu o Čoveku Krompiru“!

Režija: Dušan Kalejski
Mentor: Smiljana Tucakov
Tekst: Dušan Kalejski i Predrag Karanjac
Muzika: Boba Vidrić, Dušan Kalejski i Predrag Karanjac
Kostimi i scenografija: Neda Kovač
Koreografija i scenski pokret: Ana Tot
Zvuk: Boba Vidrić
Svetlo: Tamara Rajić

Uloge:
Čovek – Krompir: Luka Ninčić
Ktitor: Aleksa Ninčić
Mudrac: Dušan Kalejski
Poslednjograđani i članovi plemena:
Ana Marinković
Isidora Jovanović
Miša Patarica
Aleksandar Narižan
Predrag Karanjac
Nađa Bjelogrlić
Savina Despotov
Zorica Radanov
Jovana Janjić
Ivona Stanimirov

O CEKOM-U:

Kreativni centar CEKOM otvorio je svoje sunčano igralište 2001. godine, sa idejom alternativnog pristupa vaspitanju i obrazovanju dece i mladih postojećim institucionalizovanim programima. Osnovni cilj u radu je formiranje slobodne i kreativne ličnosti dece i mladih, a osnovna delatnost je organizovanje aktivnog korišćenja njihovog slobodnog vremena, kroz rad u stvaralačkim radionicama kao i aktivno učestvovanje u različitim programima, pre svega kulturno umetničkim.

U radu sa decom i mladima stalno su prisutni aspekti multikulturalnosti i tolerancije.Rad se odvija u desetak radionica koje se formiraju u odnosu na uzrast dece i mladih, kao i u odnosu na njihova interesovanja. Likovna, dramska, muzičko-pevačka, sportska , lutkarska, ekološka , novinarska radionica, radionica za pokret, bajkaonica, igraonica, radionica za bolju komunikaciju i toleranciju, Mali gradski hor…

Organizatori igre i kreativnog rada su stručni ljudi, različitih profila obrazovanja i starosne dobi ( uglavnom su mladi ljudi ) sa iskustvom u radu i dodatnom edukacijom za rad u radionicama.
Od osnivanja u CEKOM-u je veoma uspešno organizovan rad. Uključen je veliki broj dece, od predškolske do studentskog uzrasta. U okviru kontinuiranog rada realizovan je nemali broj značajnih projekata sa velikim uspehom.
Prisutna je i ambicija i želja da se razvije prekogranična saradnja sa sličnim organizacijama i udruženjima, što je predviđeno projektom ŠIRIM RUKE OKO SVETA.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga