KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE POOŠTRENE MERE

Podeli:

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv korone održana je jutros u 9 časova. Na dnevnom redu bilo je razmatranje i pooštravanje mera u borbi protiv korona virusa pošto je u Srbiji prethodne nedelje registrovan skok broja novozaraženih i pacijenata na respiratorima.

Javnosti se potom obratila dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Insituta Batut, koja je prvo rekla da nošenje maski i distanca i nadalje ostaju kao osnovne mere za koje je praksa dokazala da spasavaju živote.

„Pooštravaju se sve dosadašnje mere u smislu kontrole primene. Iako je ograničenje okupljanja ljudi bilo do 30, bilo je primera da su bila organizovana slavlja i okupljanja. Izdaje se zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja“, rekla je Kisić nakon sednice Kriznog štaba. Ona je naglasila da maske moramo da nosimo svi, svuda, uključujući otvorene prostore. „To je mera koja je efikasna i treba da je se pridržavamo. Ta mera je obavezujuća“, rekla je Kisić.

OVO SU DANAŠNJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA I POOŠTRENE MERE:

– odlučeno je da se maske kao zaštitna mera nose i na otvorenom i da ta odluka na snagu stupa odmah, ovog trenutka. 
– od danas je na snazi i zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za okupljanje većeg broja ljudi, poput veselja i proslava, što se događalo u proteklom periodu i zbog čega se beleži skok novozaraženih.
– doneta je odluka i da od ponedeljka Arena bude ponovo spremna za prihvat kovid pacijenata.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga