Kompanija Drekslmajer odrekla se državne pomoći

Podeli:

Menadžment Drekslmajer Group Srbija odlučio je da se odrekne pomoći koju je Vlada Republike Srbije namenila poslodavcima u vidu paketa poreskih olakšica i isplate pola minimalne zarade za svakog zaposlenog.

Kompanija zarade svojim zaposlenima isplaćivaće isključivo iz sopstvenih sredstava i u redovnim rokovima, kao što je to i  do sada činila, navodi se u saopštenju.  

„DRÄXLMAIER Group, iako u teškoj ekonomskoj situaciju zbog duže obustave rada  i dalje će zarade svojim zaposlenima isplaćivati isključivo iz sopstvenih sredstava i to u redovnim rokovima, kao što je to i do sada činila. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim zaposlenima što su u vreme vanrednog stanja i prinudnog odmora iskazali veliki nivo strpljenja i razumevanja za poteškoće u kojima se poslodavac našao usled pandemije koronavirusa”, rekao je generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija, Kai Mussmann i dodao: ”Radujemo se početku rada za našeg nemačkog premijum klijenta sredinom ove nedelje i ponovnom susretu sa našim zaposlenima u proizvodnim pogonima.”
DRÄXLMAIER Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu koji trenutno zapošljava više od 5.000 ljudi.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga