Gradonačelnik posetio Dane košarke KK „Proleter“ – bogata istorija i tradicija košarke u našem gradu

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas manifestaciji „Dani košarke“ KK „Proleter“ u Kristralnoj dvorani i tom prilikom trenerima svih selekcija uručio 80 košarkaških lopti.

Manifestaciji je prisistvovao i Dejan Davidovac košarkaš „Crvene zvezde“ i reprezentativac Srbije.
Gradonačelnik Salapura je ukazao da je istorija i tradicija košarke u Zrenjaninu bogata i slavna.

Sadašnjost vidimo ovde, više od dve stotine devojčica i dečaka na terenu Kristalne dvorane, sa svojim trenerima, stručnim timom Košarkaškog kluba „Proleter“, a o budućnosti tek treba da pričamo, da vidimo kako i na koji način da integrišemo sve košarkaške radnike, sve košarkaške klubove u Zrenjaninu kako bismo na neki način valorizovali ono što ovde imamo, a imamo dobru infrastrukturu, tradiciju i masovnost – rekao je gradonačelnik Salapura i ukazao da je sada na Gradu i na košarkaškim poslenicima da taj sport još više unaprede.

Gradonačelnik Salapura je izrazio nadu da će ova manifestacija, koja se održava na inicijativu KK „Proleter“ i košarkaških radnika, postati tradicionalna.

Važno je da mladima predstavimo šta je to košarka, nove tendencije u razvoju košarkaškog sporta, ali, naravno i da se promoviše zrenjaninska košarka i svi njeni resursi koji su i te kako bogati i prepoznatljivi na nivou cele Srbije – rekao je još gradonačelnik. Bojan Davidovac, sportski direktor KK „Proleter“ kazao je da su „Dani košarke“ pravo predstavljanje tog košarkaškog kluba, tačnije mlađih selekcija.

Danas je ovde dve stotine klinaca, dečaka i devojčica svih generacija, to su deca od pet godina, pa do najstarijih. Izuzetno mi je drago što nas je danas posetio gradonačelnik i uverio se u pravu sliku kluba, da vidi da se ovde ozbiljno radi i da imamo u pogonu mladu decu, da radimo na tome najviše i da želimo da im pružimo najbolje što možemo – rekao je Davidovac.


Zahvalio se i na donaciji gradonačelnika rekavši da je to izuzetno lep gest budući da im je sada, na početku, teško da kupe sve što im je potrebno.

Do pre dve godine niko nije znao gde se nalazi „Proleter“, kada je reč o mlađim selekcijama. Bilo je svega osamdesetoro dece u klubu, a sada ih je dve stotine četrdeset, nažalost, sva ta deca nisu danas ovde. Sa njima radi osam trenera, konstantno angažujemo nove ljude, mlade trenere i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati i prvotimce, kao što ih imamo i sad, da će klub stati na noge i da ćemo osvetlati obraz svima – rekao je Bojan Davidovac.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga