Frajle o predstojećoj Evroviziji: „Nismo pratile naslove u kojima nas mediji favorizuju, ali to nam prija“

Podeli:

Popularni novosadski trio ozbiljan je kandidat za srpskog predstavnika na Evrosongu. Ekskluzivno za portal RTV Santos govore o prošlogodišnjim koncertima, anegdotama i otkrivaju nam kako teku pripreme za takmičenje na festivalu „Pesma za Evroviziju 2023“ na kojem će biti odabran predstavnik Srbije na „Pesmi Evrovizije“ u Liverpulu u maju ove godine.

Kako teku pripreme za predstojeći izbor za pesmu Evrovizije 23?

„Velike su pripreme za ovako veliku manifestaciju. Mi smo navikle na tako detaljne pripreme, i to nam nije strano. Razmišlja se o svakom detalju, samoj pesmi, aranžmanu, koreografiji, kostimima, vizualima, scenskom nastupu i kompletnoj produkciji. Veliki tim stoji iza nas, i svako kada daje svoj maksimum-to je onda prava stvar“. 

Pesmu „Neka,neka“ koju ćete izvesti napisale su Nataša i Nevena,kako je nastala i zašto baš ta pesma?

„Pesma je nastala pre par godina i čekala je svoj momenat, a smatramo da je sada idealna prilika. Obišle smo skoro ceo svet, ali kod kuće je najlepše, pa je muzički ova pesma upravo upila note i ritam našeg podneblja sa primesama zemalja u kojima smo bile. Aranžman je radio Ivan Kovačević iz Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. 

Pesma nosi ritam našeg juga, ali prozet panonskim duhom. Takođe odsvirali su muzičari iz Grčke, Francuske, Španije.

Smatramo da je to pravi izvor da bismo predstavile svoju zemlju svetu“. 

Kako komentarišete naslove u medijima da ste favoriti i koliko vam to prija?

„Nismo pratile naslove, jer smo skoncentrisane na pripreme. Naravno da prija, ali ono što je najvažnije je da pesmu publika zavoli, i ovo je pesma koja je pravljena da ostane. Uskoro sve pesme će biti javno prezentovane, i čekamo taj momenat“.

Koja je vama omiljena numera sa predhodnih Evrovizija koja je predstavljala našu zemlju?

„Bilo je mnogo izvanrednih pesama i izvodača. Neprikosnovena Marija Šerifović, Željko Joksimoć, Jelena Tomašević, Tijana Bogićević, kao i mnogi drugi. Konstrakta je prošle godine sa svojim umetničkim performanskom zadala zadatak svima, trudićemo se da u svojoj priči nastavimo sa ovakvim uspesima“. 

Koji koncert iz prošle godine ćete posebno pamtiti i zašto?

„Cela koncertna regionalna turneja je prošla fenomenalno, bilo je zaista divnih i emotivnih koncerata, ali možda koncert u Istri kada nam je prišla bakica od 88 godina, koja je došla sama na koncert i koja je prišla bini, a nas je silina emocija naterala da siđemo kod nje i otpevamo pesmu samo za nju. To su ti momenti za koje se živi“. 

Koje su to tri reči koje opisuju vas tri?

„Jedinstvo, snaga i ljubav“.

Anegdota koje se setite kad god pijete kafu zajedno?

„Za ovih 14 godina postojanja benda, toliko nam se stvari desilo, avantura i događaja je na pretek. To je bio glavni razlog zašto je Jelena to sve opisala u autobiografiji „Kako sam postala Frajla“, čiji prvi tiraž je rasprodat. Da ne bismo sve mi zaboravili, a i publika da vidi kakav je bio naš put i da ih povedemo malo i iza kulisa. Sigurno je i odlazak na izbor za pesmu Evrovizije nešto čega ćemo se sećati ceo život“.

Kojom rečenicom bi opisale početak ove godine?

„Nova tura-nova avantura. Idemoooo!“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga