Obrišite je ako je imate – ova igra je ukrala šifre hiljada Android korisnika

Podeli:

Horor video igre su izuzetno popularne, i jasno je razumeti zašto. Ali horor koji ova aplikacije može da vam priredi je nešto sasvim drugačije

Stručnjaci za internet bezbednost neadvno su otkrili Android igru pod imenom Scary Granny koja je bukvalno terorisala sve koji su se preuzeli.

Većina Android malware pretnji dolazi sa sa sajtova trećih lica, ali ovaj put, igra je bila unutar bezbedne Googleove prodavnice aplikacija.

A kako bi ovo uspela, aplikacija je koristila dve tehnike koje su joj pomogle da ostane neprimećena.

Igra je čekala nekoliko dana pre nego što je počela da se ponaša kao malware. Ova pauza je dozvolila aplikaciji da poveća broj korisnika koji su se preuzeli i koji nisu ništa sumnjali jer su je skidali sa zvanične Googleove prodavnice.

Pored toga, Scary Granny je takođe stvarno bila prava igrica sa zombijima, što vrlo često nije slučaj kada su ovakve pretnje u pitanju.

Jednom kada se igra aktivirala, počeo bi pravi horor. Neželjeni oglasi bi počeli da se pojavljuju, kao i varljivi ekrani za plaćanje koji su pokušavali da prevare korisnike da plate više od 20 dolara za „punu“ verziju igre.

Najgore tek dolazi.

Igra je servirala i phishing napade u pokušaju da dođe do ličnih podataka korisnika.

Stručnjaci procenjuju da je više od 50.000 Android korisnika instaliralo ovu igru.

Izvor:telegraf

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga