Milioni ljudi su ih preuzeli, ako ste i vi ODMAH BRIŠITE ove aplikacije!

Podeli:

Dve popularne aplikacije za kameru su zapravo maliciozni servisi za prikazivanje reklama.

Aplikacije Sun Pro Beauty Camera i Funny Sweet Beauty Selfie Camera su instalirane oko dva miliona puta pre nego što ih je Google i zvanično ukinu sa Google Play Store-a. Ove aplikacije su maliciozni serveri reklama, koji “burgijaju“ u pozadini, šalju privatne podatke korisnika na udaljene servere i prikazuju reklame preko celog ekrana telefona u bilo kojoj aplikaciji.

Ikonica obe aplikacije se skriva iz menija telefona, a čak i kad se izbrišu sa telefona, pošto su napravljene tako da ostanu u telefonu, nastavljaju da iskorišćavaju telefon i dalje prikazuju reklame.

Phone Arena je upozorila da bi korisnici morali da obrišu svoj sistem i tek na taj način se reše ovih napadnih aplikacija, koje ne služe ničemu, osim maltretiranju korisnika.

Savetujemo vam da pre nego što instalirate bilo koju aplikaciju obavezno pročitate komentare, koji su za ovu aplikaciju bili izuzetno loši, kao i da proverite ocenu, koja je, s druge strane bila čak i solidna, iznad trojke za obe aplikacije.

Protiv ovakvih aplikacija moguće je boriti se samo pažljivim proučavanjem komentara ili pretragom interneta u vezi s njihovim sadržajem. Da, znamo da je to “smor“ i ko ima vremena da se bavi takvim stvarima, ali to je za sada jedino rešenje da se zaštitite, jer Google je očigledno nemoćan da reaguje na vreme i prepozna loše aplikacije i prakse.

Izvor:mondo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga