24 sata veslanja započeli su veterani, a u veslanju se oprobao i gradonačelnik Zrenjanina

Podeli:

Događajem pod nazivom „24 sata veslanja“, Veslački klub „Begej 1883“ iz Zrenjanina obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja.

Plan je da se na Begeju, na delu koji prolazi kroz grad, vesla u 24 smene od po sat vremena, tako da se obezbedi kontinuitet od 24 sata neprekidnog veslanja.

Veslaće članovi kluba, od veterana, među kojima će se naći i Milorad Stanulov, osvajač medalja na Olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima, do najmlađih članova, polaznika škole veslanja. Veslaće i prijatelji kluba, uključujući i one iz drugih veslačkih klubova.

„Veslački klub „Begej 1883″ ove godine obeležava jubilej 140 godina postojanja. Opredeljenje nam je da jubilej ne obeležimo jednom priredbom na kojoj bismo gostima prepričali istorijat Kluba i pobrojali najveće sportske uspehe, nego da tokom cele godine organizujemo više aktivnosti kojima ćemo promovisati Klub i samo veslanje“. – kaže Dane Lužaić, predsednik VK „Begej 1883“.


„U martu smo bili domaćini Prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima, u junu smo organizovali Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima za učenike osnovnih škola, krajem septembra ćemo biti domaćini 5. kola Omladinske lige Srbije, a 2. i 3. septembra organizujemo „24 sata veslanja“. „

„Aktivnosti na vodi će trajati od subote u 9.00 do nedelje u 9.00. Predstavićemo memorijalni skif – stari čamac na kom će se potpisivati bivši, sadašnji i budući članovi Kluba koji su osvojili medalju na Državnom prvenstvu ili su nastupili za reprezentaciju i koji će biti izložen u klupskom hangaru.“ – rekao je Lužaić.

U prepodnevnim satima, na reci Begej se našao osmerac veterana kluba Begej 1883, među kojima su i Milorad Grbić, Živa Stankić, Dragan Đukić, Miroslav Đurić, Stevan Mečkić i Milorad Stanulov.

U pitanju su članovi kluba iz sedamdesetih i osamdesetih godina koji u to vreme nisu imali čamac osmerac. Zapravo, klub ga nije imao sve do ove godine.

Današnjem događaju prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković i predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Kristina Bačić, koji su se takođe, uz pomoć mladih članova kluba, oprobali u veslanju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga