Na utakmici Asovi za decu – „Odigraj srcem“ prikupljeno preko 1,2 miliona dinara!

Podeli:

Na meču Asovi za decu – „Odigraj srcem“, koji je juče na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu realizovan u saradnji Fondacije „Zajedno za život“ Jovana Simića, FK „Vojvodina“, FIFPro, EXIT Fondacije, agencije Kuća Čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine i brojnih drugih organizacija i pojedinaca, fudbalski velikani, ljubitelji sporta i publika na stadionu „Voše“ održali su zajedno još jednu lekciju iz humanosti, prikupivši preko 1,2 miliona dinara za finansijsku podršku deci u procesu lečenja, kao i njihovim porodicama.

Gotovo 2.000 ljudi juče je na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu pratilo nadigravanje timova FK „Vojvodina“, sastavljenog od istaknutih imena ovog kluba koji su igrali u „Voši“ poslednje tri decenije, kao i ekipe Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro. Brojni građani učestvovali su u ovoj akciji slanjem SMS-a na broj 8495, a uz donaciju FIFPro, u fond „Zajedno za život“, slilo se preko 1,2 miliona dinara, dok će ova sredstva biti na raspolaganju onima kojima je najpotrebniije, budući da je cilj Fondacije da konstantno sakuplja sredstva putem sportskih akcija, što omogućava brzu reakciju za decu kojoj je to potrebno.

Humanitarni meč pratili su i gledaoci RTV Vojvodine u prenosu uživo na prvom programu ove televizije, a sa terena je utakmicu komentarisala i ekipa „Državnog posla“ koja se pobrinula da zabavi sve ljubitelje fudbala. Početni udarac je izvela Teodora Milić, Novosađanka za koju su njeni sugrađani prikupljali donacije pre dve godine, ne bi li joj obezbedili sredstva za lečenje leukemije u Nemačkoj, a koja se sa tog puta vratila kao pobednica, nakon čega su sa sredine terena simbolično poleteli beli golubovi.

Ovo je treći put da se „Asovi za decu“ okupljaju, nakon velikog uspeha humanitarnog meča u organizaciji EXIT fondacije na stadionu Partizana u maju 2016. godine, kad je prikupljeno preko 120.000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, kao i prošlogodišnjeg užičkog izdanja ove manifestacije, sa prikupljenih 6.000 evra za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga