Svetski dan pozorišta se bliži – pripremili smo besplatne karte za predstavu „Nemam da platim i neću da platim”

Podeli:

U pozorištima širom sveta 27. mart obeležava se kao Svetski dan pozorišta, koji svake godine čitanjem poruka istaknutih pozorišnih radnika podseća javnost na snagu izvođačkih umetnosti i umetničkog stvaralaštva.

Zrenjanin
Svetski dan pozorišta

Svetski dan pozorišta obeležava se od 1962. godine – 27. marta, datum povezan s otvaranjem prve pozorišne sezone u Teatru nacija u Parizu.

Među autorima koji su pisali poruke za taj dan impresivna su imena – uz Žana Koktoa i Lorensa Olivijea, svoje su misli o važnosti i ulozi teatra dosad tim povodom svetu preneli Artur Miler, Piter Brik, Ežen Jonesko, Ričard Barton, Elen Stjuart, Edvard Albi, Vaclav Havel, Dario Fo…

Iz tog razloga smo odlučili da obradujemo naše sugrađane besplatnim kartama za predstavu „Nemam da platim i neću da platim”, koja će se odigrati 27. marta u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”.

Sve što treba da uradite kako biste osvojili besplatne karte, jeste da napišete u komentarima na našem portalu, koja predstava našeg pozorišta je ostavila najjači utisak na Vas! Imena tri srećna dobitnika ćemo objaviti ujutru, 26. marta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga