Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine

Podeli:

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, najznačajnije i najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola iz sedam okruga Vojvodine biće održano od 17. do 20. maja u Novom Sadu. 

Tim povodom, danas je upriličena konferencija za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, sa početkom u 8.15 časova.
Na konferenciji su govorili Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika i Jovan Lekić, sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

U okviru manifestacije, učenici osnovnih i srednjih škola iz sedam okruga takmičiće se u 14 sportskih disciplina, odnosno u atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici. Na takmičenju će učestvovati 530 omladinaca iz Srednjobanatskog okruga, od kojih je čak 500 iz Zrenjanina.

Svi sportovi u okviru programa 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine nalaze se u redovnom sistemu školskog sporta Republike Srbije, a pravo učešća imaju svi učesnici koji su bili pobednici Okružnih takmičenja. Tokom trajanja Sportske olimpijade, biće organizovane i stručne tribine, kvizovi, druženja sa promoterima i zabavni program.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga