Provedite vikend u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“

Podeli:

DRAMSKA SCENA
Velika scena

Petak, 4. 2. u 20 časova
T. Vilijams TRAMVAJ ZVANI ŽELjA, režija: L. Ivanović

Tenesi Vilijems, po mnogima, uz Čehova, smatra se najboljim dramskim piscem novijeg doba.
Uverite se zašto se zrenjaninska postavka komada TRAMVAJ ZVANI ŽELjA igra sa saizuzetno velikim uspehom i kod kritike i kod gledališta.

Subota, 5. 2. u 20 časova
T. Vajlder NAŠ GRAD, režija: M. Knežević

NAŠ GRAD Torntona Vajldera je redak dramski tekst koji se bavi jednostavnošću svakodnevnog, predvidivog života. On nema za cilj da ispituje velika ljudska previranja, već suptilno ispituje građanski moral, perfidnost ljudske zajednice, dovodi u pitanje uhodane tradicije i pita se – gde nam promiče smisao? Da li je život samo ispunjavanje formi i konvencija ili je moguće proizvoditi smisao i doživljavati ga? Ova priča izražava cikličnost životnog toka, pa tako ne tretira samo pojedince iz prošlosti, već ulazi u dijalog i sa savremenim ljudima.

LUTKARSKA SCENA
Velika scena

Subota, 5. 2. u 11 časova
Ž. Hubač DEČAK I MESEC, režija: V. Vidov

Predstava „Dečak i Mesec“ najprije govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrijednosti gube. Predstava govori i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se stoga drže svoga starog, sigurnog vremena.

Nedelja, 6. 2. u 18 časova
I. Bojović CRVENKAPA režija: B. Vujović

Život je šuma sa bezbroj puteva puna iskušenja opasnosti, htenja na putu kroz šumu otvori oči i uši,
ne dozvoli da osetiš oštar bol u duši!

Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica). Karte za predstave mogu se rezervisati i putem imejla info@tosajovanovic.org.rs ili na sajtu Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs.

Sve rezervacije (telefonom ili preko interneta) važe 24 časa, tj. rezervisane karte se moraju podići sa biletarnice u tom roku.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga