Nova sezona kao novo poglavlje u NP „Toša Jovanović“

Podeli:

NP “Toša Jovanović” započinje novu sezonu igranja predstava i to uz nove glumce, obnovljenu zgradu i nove lutkarske i dramske predstave, koje ćete imati prilike da pogledate ako se tokom sezone pridružite mnogobrojnoj publici.


Ali najpre da Vas podsetimo, ako do sada niste videli naše dve najnovije i jednu razigranu hit dramsku predstavu – OSAM ŽENA, NAŠ GRAD i ROMEO I JULIJA – septembar je idealan mesec da dođete u pozorište i da sebi priuštite trenutke artističkog uživanja uz moderan pozorišni izraz, koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Ako ste, međutim, ljubitelji klasičnijih postavki dramskih komada, za Vas smo pripremili TRAMVAJ ZVANI ŽELJA sa izvrsnim glumačkim izvedbama, u režiji posvećene Lijijane Ivanović, koja nas je, nažalost, nedavno napustila, ali je obogatila sve nas još jednim rediteljskim biserom. O SLOBODNIM ŽENAMA BALKANSKIM već je dosta toga rečeno, ali činjenica da se ova predstava uspešno igra i na velikoj i na maloj sceni bezmalo deset godina, dovoljno je dobra preporuka za još jedno gledanje.

Za one najmlađe i njihove roditelje Lutkarska scena zrenjaninskog Pozorišta igra u svom najboljem izdanju, i to dvojezično! Legendarni Jovan Caran Denis obradovaće će Vas svojim nagrađivanim TVRDOGLAVIM JAJETOM, predstavom uz koju su mnoge generacije dece odrasle možda baš
zato jer ispituje mogućnosti lutkarskog teatra bez reči. Igranjem VELIKOG DOBROĆUDNOG DŽINA zrenjaninski lutkari daće omaž Dragoslavu Todoroviću, velikom pozorišnom i lutkarskom reditelju koji je za života u našem pozorištu, a deci na radost, ostavio nekoliko velikih ostvarenja. Ali našim lutkarima treba uputiti sve reči hvale i kada je u pitanju igranje na mađarskom jeziku – HAMUPIPŐKE (PEPELJUGA)u režiji Lázár Helge, rediteljke-gošće iz Mađarske, koja se već 5. septembra igra na mađarskom, uskoro će imati premijerno izvođenje i na srpskom jeziku.

Repertroar NP “Toša Jovanović” za septembar 2021.godine:

LUTKARSKA SCENA

 • nedelja, 5.9. u 18 č: HAMUPIPŐKE, Gimesi Dóra, rendező Lázár Helga  (na mađarskom jeziku; slobodan ulaz)
 • nedelja, 12.9. u 18 č: VELIKI DOBROĆUDNI DŽIN, Roald Dal, dramat. M.
  Depolo, režija: D. Todorović
 • subota, 18.9. u 18 č: TVRDOGLAVO JAJE, autorski projekat Jovan Caran

DRAMSKA SCENA

 • petak, 17.9. u 20 č: ROMEO I JULIJA V. Šekspir, režija. N. Zavišić
 • subota, 18.9. u 20 č: TRAMVAJ ZVANI ŽELJA, T. Vilijams, režija. L. Ivanović
 • petak, 24.9. u 20 č: 8 ŽENA, Robert Toma, režija: Tara Manić
 • subota, 25.9. u 20 č: NAŠ GRAD, Tornton Vajlder, režija: Mia Knežević
 • nedelja, 26.9. u 20 č: SIROMAŠNI ROMEO, T. Nikoletić, režija Ž. Milošević, „Dani Srpske u Srbiji” (sl. ulaz)
 • utorak, 28.9. u 20 č:  SLOBODNE ŽENE BALKANSKE, Lj. Lašić, izrežiralo se samo u zemlji Srbiji

Rezerivišite svoju kartu na vreme!


Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 h do 12 h i od 18h do 20h, odnosno subotom i nedeljom sat vremena pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica). Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.

Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave isključivo putem telefona biletarnice (023/560-136) ili lično na biletarnici, zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorima.
Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga