Finalno takmičenje “Žogarija – Loptarija” sutra na glavnom gradskom trgu (VIDEO)

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvorio je u petak međunarodno takmičenje „Žogarija – Lopatrija – Srbija“ u kome su se takmičile osnovne škole sa teritorije našeg grada, a čije će finale biti održano na istom mestu, Trgu slobode, sutra, 29. maja.

Gradonačelnik je kazao da mu se ova i slične manifestacija dopadaju posebno što se na glavnom gradskom trgu okupi veliki broj dece.

Dajemo podršku projektu, učestvujemo zajedno sa partnerima iz Slovenije i drugih država i smatram da je to veoma dobra manifestacija – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je posebno zadovoljstvo izrazio jer su, kako je rekao, organizatori prepoznali Zrenjanin kao dobro mesto za održavanje finalnog takmičenja “Žogarija” kada će na našem trgu biti i deca iz drugih gradova Srbije.

Sa teritorije našeg grada učestvovalo je osam škola – OSŠ „9. Maj“, kao i Osnovne škole „Servo Mihalj“ Mužlja, „Dr Aleksandar Sabovljev“ Ečka, “Jovan Dučić“ Klek, „Bratstvo-Jedinstvo“ Belo Blato, „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin, „2. Oktobar“ Zrenjanin, „Đura Jakšić“ Zrenjanin.

U finalu će se takmičiti učenici osnovne škole “Đura Jakšić” i škole “Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata, zajedno sa decom iz Raške, Sremske Mitrovice i Novog Sada.

Organizator Slavko Sakelšek podsetio je da se “Žogarije” u našem gradu održavaju po drugi put, a da se projekat realizuje već trinaestu godinu zaredom.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Slovenačko udruženje „Media šport“. Cilj ove međunarodne sportsko rekreativne, zabavno-edukativne manifestacije, jeste jačanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, kao i razvijanje zajedništva i fer igre.

Foto: Grad Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga