Dečiji festival „Uskršnje jaje“ – svu decu očekuju vredni pokloni!

Podeli:

Povodom predstojećih praznika je organizovan veliki broj aktivnosti, kako za decu, tako i za odrasle. Jedna od manifestacija, koja je posvećena dečijim uskršnjim radostima, biće organizovana 07. aprila od 11 do 15 časova, u našem gradu na Trgu Slobode. U pitanju je četvrti po redu, dečiji festival humano-zabavnog karaktera „Uskršnje jaje“!

U toku su pripreme za predstojeću manifestaciju

 

Festival organizuje Udruženje “Vratimo deci radost u pokretu”pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina uz pomoć 65 sponzora.

Manifestacija je osmišljena s namerom da se obraduje veliki broj dece i da se bar toga dana nakratko odvoje od računara i mobilnih telefona.

Deca su učesnici i kreatori programa. Na Zrenjaninskom trgu održaće se razna takmičenja uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista (nestašno jaje, velika uskršnja stopala, lov na jaja, nošenje jajeta u kašici, skakanje u džakovima, najlepši crtež, najlepše ukrašeno jaje) propraćeno izložbom radova sa likovnog konkursa, uskršnjim dečijim vašarom, dečijim banatskim salašom sa uskršnjom šumom i velikim jajima i detaljima koje čine naše podneblje, upoznavanje sa uskršnjim običajima i dr.

 

Fondacija Saša Marčeta je poklonila 2.100 dečijih knjiga koje će biti podeljene na manifestaciji. Mali prodavci učestvovaće na uskršnjem festivalu. Sponzori će obezbediti sokove i slatkiše za decu. Organizatori će se potruditi da svako dete koje učestvuje dobije bar neki poklon pažnje. Program će voditi starija deca koja već imaju iskustva u ovakvim manifestacijama.

Preko 200 učesnika obogatiće program, a to su: kulturno umetnička društva, horovi, udruženja, pevači, plesači, školice engleskog jezika, razne kreativne i likovne radionice, Crveni krst, sportisti grada Zrenjanina… Sa učesnicima će se družiti poznate ličnosti, među kojima su plivač Ivan Lenđer i muzičar Nemanja Stojšić.

Prošle godine festival je posetilo oko 2000 dece i 2000 odraslih. Ove godine očekujemo veću posećenost jer su nam se pridružila kulturno umetnička društva iz okoline Zrenjanina. Ulaz na festival je plastični čep kako bi našem sugrađaninu Ognjenu Žužiću obezbedili kolica u dogovoru sa Čepom za hendikep.

Pozivamo vas i nadamo se da ćete se lepo družiti na Trgu Slobode! U slučaju lošeg vremena Uskršnji festival će se održati u hali Medison.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga