„Bucketlist“-om do zaista srećne nove godine

Podeli:

Prošao je gotovo ceo prvi mesec nove godine. Do sada smo već priznali sebi da mnoge novogodišnje odluke nećemo još skoro prevesti u delo. Možda se pomalo i deprimiramo zbog toga, ali čujte, nije do vas, nego do odluka!
Možda vi jako, jako i jako želite da smršate, da se zdravo hranite, prestanete da pušite ili da učite redovno. Ali ako vas nešto nije zaista inspirisalo, čak i najjači karakteri teško će se izboriti sa tim „teškim“ i suvoparnim zadacima. Smršati? Učiti? Tako kliše! Nije do vas! Do odluka je!

Hajde nemojmo biti strogi prema sebi. Kad vam jednom zaista dosadi da pušite ili da se uvlačite u stare farke, tada ćete konačno učiniti te velike promene. Dok se to ne desi, hajde da živimo život. Hajde da uživamo u koracima, sitnicama, izazovima, novim stvarima. Hajde da napravimo, kako Ameri kažu, „Bucket-list“! To je takođe lista ciljeva i odluka, ali svrha joj je nešto drugačija.
Poenta ove liste je da vam donese uzbuđenje. Poenta je da uživate štiklirajući kvadratiće ispred nabrojanih stavki i da bez imalo griže savesti po koju stavku preskočite.
Vaša Bucket-list za 2018. može da sadrži ciljeve poput sledećih:
– Probaj mango
– Ištrikaj šal
– Slikaj se u venčanici (iako se ne udaješ ove godine)
– Popij kafu u kafiću u kojem nikad nisi bio/la
– Prođi ulicom u svom gradu kojom nisi do sad nikad prošao/la
– Doniraj staru garderobu
…itd.
Pustite mašti na volju. Dozvolite sebi da se ovim sitnicama posvetite kao kakvim golemim projektima i proživite svaki momenat ovog interesantnog putovanja. I ne zaboravite, srećan život je život sačinjen od niza srećnih trenutaka.

 

 

Autor: Gorana Belić

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga