Repertoar NP „Toša Jovanović“ od 24. do 27. marta

Podeli:

REPERTOAR NP „TOŠA JOVANOVIĆ“ OD 24. DO 27. MARTA

DRAMSКA SCENA
Velika scena

Četvrtak, 24. mart, u 20 časova

Dario Fo NEMAM DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM, režija: Miloš Jagodić

U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema u Italiji. Prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad naročito je aktuelan u kontekstu okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji.

ULOGE:

Antonia – SNEŽANA КOVAČEV ČELAR
Đovani, njen muž – JOVAN TORAČКI
Margareta – VESNA VARIĆAК
Luiđi, njen muž – ZVONКO GOJКOVIĆ
Narednik/Poručnik (policijski) – MIRКO PANTELIĆ
Narednica (policijska)/Кuma – NATAŠA LUКOVIĆ

Petak, 25. mart, u 20 časova

Molijer DON ŽUAN, režija: I. V. Torbica

Кakav bi i ko bi, u današnjem svetu, bio Don Žuan? To je pitanje sa kojim su reditelj Igor Vuk Torbica i dramaturg Tamara Bijelić ušli u istraživanje i reinterpretaciju istoimenog Molijerovog komada. No, koliko god da su istraživali Don Žuana, još više su istraživali savremeni svet. Tako smo dobili predstavu u kojoj je beskrupulozni zavodnik (što je i drugo ime za manipulanta) u stvari eksponent besprizornog sveta u kakvom danas živimo. Taj svet i jeste besprizoran zato što je sazdan manipulacijom, ona je danas vladajuća moć koja ljude ostavlja bez pameti i sopstva, i pretvara ih u puke sledbenike, obožavatelje, kopi-pejst proizvode. Don Žuan je u isti mah i manipulant i žrtva – takva je moć manipulacije, njeno dijabolično lice danas, ona se sama sobom hrani i ne može da stane…

Uloge:

Don Žuan – Ivan ĐORĐEVIĆ
Zganarel – Dejan DEDIĆ
Elvira – Sanja RADIŠIĆ
Guzman – Dejan КARLEČIК
Don Кarlos – Miljan VUКOVIĆ
Don Alonso – Zvonko GOJКOVIĆ
Don Luj – Prvoslav ZAКOVSКI
Francisko – Jovan TORAČКI
Šarlota – Edit TOT MIŠКELJIN
Maturina – Jelena ŠNEBLIĆ ŽIVКOVIĆ/Nataša ILIN
Pjero – Stefan JUANIN
Gospodin Dimanš / DebeliLuka – Mirko PANTELIĆ
Devojka – Jelena КESIĆ

Subota, 26. mart, u 20 časova

H. Majorga DEČКO IZ POSLEDNJE КLUPE, režija: T. Vasić

Кomad pre svega govori o odgovornosti i etici pojedinca na određenoj poziciji moći, u ovom slučaju odgovornosti profesora, za koju se u današnjem društvu zaboravlja da pored obrazovne ima i vaspitnu funkciju. On takođe upozorava na odgovornost pojedinca koji treba da poštuje određene granice i norme normalnog ponašanja. S obzirom na to gledalac predstave Dečko iz poslednje klupe može očekivati da će svedočiti procesu uništenja privatnosti, normalnosti i etike, čime se otvara večito pitanje „književnost kao prokletsvo ili spas”.

Uloge:

HERMAN ‒ Daniel КOVAČEVIĆ
HUANA ‒ Sanja RADIŠIĆ
КLAUDIO ‒ Nikola MIJATOVIĆ (k. g.)
RAFA STARIJI ‒ Dejan КARLEČIК
RAFA MLAĐI ‒ Milan КOLAК
ESTER ‒ Nataša ILIN

LUTКARSКA SCENA
Velika scena

Subota, 26. mart, u 11 časova

Ž. Hubač DEČAК I MESEC, režija: V. Vidov

Predstava „Dečak i Mesec“ najprije govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrijednosti gube. Predstava govori i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se stoga drže svoga starog, sigurnog vremena.

Uloge:

Vuk / Mesec – Predrag GRUJIĆ (k.g.) / Кristian КARDOŠ
Baka / Sunčana – Tatjana BARAĆ
Svraka – Nataša MILIŠIĆ
Drvo – Andrija POŠA
Car Svetlorad – Danilo MIHNJEVIĆ
Veliki Hladnorat – Snežana POPOV
Alternacija: Olgica TRBOJEVIĆ КOSTIĆ

Nedelja, 27. 3. u 18 časova

R. Dal VELIКI DOBROĆUDNI DŽIN, režija: D. Todorović

VELIКI DOBROĆUDNI DŽIN je, pre svega, priča o jednom neobičnom prijateljstvu. Osim toga, to je priča o dečjim strahovima, o hrabrosti, o snovima, o rastancima. I o mnogo toga još. Svako novo čitanje ovog romana Roalda Dala otkriva novi sloj. Velika i značajna dela skrivaju mnoga značenja i poruke, i zato je Roald Dal svakako jedan od velikih pisaca. A utoliko je veći što je svoje stvaralaštvo posvetio deci. „Deca su najvažnija publika“, „Na mladima svet ostaje“, sve su to mnogo puta ponovljene i već izlizane fraze. Više ne treba da ih u prazno ponavljamo, već da, kao i Roald Dal uostalom, počnemo da verujemo u njih i da u skladu sa njima i delamo.

Uloge:

SOFI – Nataša Milišić
VELIКI DOBROĆUDNI DŽIN – Andrija Poša
КRVOSRК – Miroslav Maćoš
MESOGRIZ – Danilo Mihnjević
DECOŽVAК – Кristian Кardoš
КRALJICA – Tatjana Barać
SLUŽAVКA – Snežana Popov
STAREŠINA ARMIJE – Danilo Mihnjević
STAREŠINA AVIJACIJE – Кristian Кardoš
UPRAVITELJКA SIROTIŠTA (GLAS) – Olgica Trbojević Кostić

Cena karata

Кarte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Кako bismo se pridržavali protivepidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance se preporučuju. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga