Premijera na Lutkarskoj sceni NP “Toša Jovanović”

Podeli:

NP “Toša Jovanović” Vas poziva da dovedete klince na novu predstavu Lutkarske scene, u četvrtak, 29.februara od 18h.

U pitanju je pradstava „Znajić Ogi“, autor teksta i reditelj je Jovan Caran, scenografiju i lutek potpisuje Irina Somborac, kompozitor je Nenad Kojić, a stihove uspavanke napisao je Branko Stefanović.

U predstavi igraju: Predrag Grujić, Danilo Mihanjević, Kistian Kardoš, Ana Čupić, Snežana Popov, Tatjana Barać, Mataša Milišić. Inspicijentkinja i suflerka: Aleksandra Šalamon.

Reč reditelja

Deca oko tri godine prvi put vide i doživljavaju mnoge stvari. Sve im je novo i zanimljivo. Važno je da ove nove, zanimljive stvari imaju i neku višu vrednost. U ovim godinama pravo je vreme da se mališani upoznaju sa novim vidom umetnosti, pozorištem. Za nas lutkare, ovo je važan i odgovoran zadatak. Važan, jer na taj način stvaramo buduću pozorišnu publiku i odgovoran jer nikako ne smemo da zloupotrebimo poverenje koje nam ukazuju čista dečija srca. Suprotno uvreženom mišljenju, decu je lako prevariti jeftinim sadržajima čija je jedina svrha zabava. A to je stranputica na putu ka bilo kojoj umetnosti, pa i pozorišnoj – kaže rediteljka ove predstave.

Naša pozorišna magija oslanja se na iskustva iz ranog detinjstva sa slikovnicama i jednostavnim pričama u formi bajke. Zato je ova nova predstava zamišljena kao oživljena knjiga sa jednostavnom radnjom i likovima koji su malim gledaocima dovoljno bliski i razumljivi. Nadamo se da će predstava „Zmajić Ogi“ maloj publici biti radost i za oči i za dušu.

Scenska tehnika:

Šef scene: Vladimir Živin

Majstor svetla: Robert Lacko

Majstor tona: Vladimir Lucić

Garderoberka: Ester Farago

Dekorater: Nikola Lalić

Izrada lutaka: Irina Somborac i Darko Ivanović

Izrada scenografije: Aleksandar Spasić

Slikarski radovi: Jana Petrović

Krojački radovi: Aranka Aleksić

Stolarsko-scenski radovi: Goran Janačković

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga